Produkcja Napojów

Kontakt

Trzy Najważniejsze Korzyści
od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego

Zapobieganie Wyciekom Ikona
Zapobieganie Wyciekom
Ekologia Ikona
Ekologia
Przedłużenie terminu przydatności Ikona
Przedłużenie terminu przydatności

Dlaczego warto uszczelniać indukcyjnie napoje?

Woda czy wino, gorąca czekolada czy kawa instant – zgrzewanie indukcyjne to coraz popularniejsze rozwiązanie w przemyśle produkującym napoje.

Zgrzewanie indukcyjne jest odpowiednim rozwiązaniem dla różnego rodzaju napojów butelkowanych, w tym zarówno produktów ciekłych, jak i w postaci sproszkowanej, niezależnie od tego, czy są one chłodzone, czy składowane w temperaturze pokojowej.

Mocna, niezawodna, a jednocześnie łatwa do zerwania folia zapewnia, że produkt jest zabezpieczony przed rozlaniem i skażeniem – to z kolei minimalizuje ryzyko niezadowolenia ze strony klienta oraz konieczności utylizacji produktu.

Kolejną korzyścią, na jaką powołują się użytkownicy zgrzewarek indukcyjnych, jest zdolność do zachowania smaku oraz świeżości napojów.

Dodanie foliowego uszczelnienia pozwala zapobiegać utlenianiu, a to umożliwia zachowanie świeżości produktu.

Zgrzewanie indukcyjne jest również odpowiednią alternatywą dla producentów napojów, którzy chcą zrezygnować z odrywanych pasków i chcą stać się bardziej przyjaźni środowisku.

Dodanie uszczelnienia indukcyjnego eliminuje potrzebę korzystania z odrywanych pasków i umożliwia redukcję obszaru szyjki oraz ramion butelki, przez co zmniejszona zostaje całkowita masa zamknięcia i tym samym zużywana jest mniejsza ilość plastiku.

Aby uzyskać więcej informacji lub dowiedzieć się, jak osiągnąć idealne uszczelnienie swojego produktu, skontaktuj się z nami już dziś.

 

Poleciłbym ją wszystkim poszukującym urządzeń do zgrzewania indukcyjnego. Od czasu zainstalowania zgrzewarki indukcyjnej Enercon nie było nawet jednego przypadku wycieku.
J. Henry Scott, założyciel i dyrektor naczelny Zipz Inc.
English
Español
Deutsch
Français
Magyar
Italiano