W Przemyśle Spożywczym

Kontakt

Trzy Najważniejsze Korzyści
od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego

Zabezpieczenie przed otwarciem opakowania Ikona
Zabezpieczenie przed otwarciem opakowania
Zapobieganie Wyciekom Ikona
Zapobieganie Wyciekom
Przedłużenie terminu przydatności Ikona
Przedłużenie terminu przydatności

Dlaczego warto uszczelniać indukcyjnie produkty spożywcze?

Wydłużenie terminu trwałości, zapewnienie szczelności oraz systemy uwidaczniające próbę otwarcia to jedne z wielu korzyści, które czynią ze zgrzewania indukcyjnego najczęściej wybieraną technologię wśród producentów żywności.

Zgrzewanie indukcyjne jest znane w przemyśle spożywczym dzięki temu, że zapewnia producentom i firmom pakującym łatwe, szybkie, ekologiczne i ekonomiczne rozwiązanie w dziedzinie uszczelniania.

Dlatego też niektórzy przedstawiciele największych marek i specjalizacji przemysłowych polegają na technologii zgrzewania indukcyjnego. Foliowe uszczelnienie działa niczym bariera zatrzymująca w opakowaniu smaki i świeżość, nie pozwalając jednocześnie przedostać się do środka drobnoustrojom i zanieczyszczeniom.

Oznacza to, że gdy klient otrzyma swój produkt, jest on tak samo świeży, jak w dniu zapakowania.

Technologia indukcyjna jest w stanie zapewnić mocne i niezawodne uszczelnienia dla szerokiej gamy produktów spożywczych – od sosów i syropów, przez marynowane ogórki, aż po produkty w proszku.

Jeśli nie masz pewności, czy Twój produkt nadaje się do zgrzewania indukcyjnego, skontaktuj się z nami już dzisiaj i porozmawiaj z konsultantem technicznym.

 

 

Zdecydowanie polecam Enercon. Firma była aktywna przez cały czas tych prac rozwojowych, zgodziła się wykonać wiele testów i opracowała specjalne głowice zgrzewające do naszych szklanych butelek.
Jean-Michel Allier, kierownik projektów technicznych w firmie McCormick we Francji
English
Español
Deutsch
Français
Magyar
Italiano