Trzy Najważniejsze Korzyści
od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego
Dlaczego warto uszczelniać indukcyjnie produkty spożywcze?
Wydłużenie terminu trwałości, zapewnienie szczelności oraz systemy uwidaczniające próbę otwarcia to jedne z wielu korzyści, które czynią ze zgrzewanie indukcyjne najczęściej wybieraną technologię wśród producentów żywności.
Zgrzewanie indukcyjne jest znane w przemyśle spożywczym dzięki temu, że zapewnia producentom i firmom pakującym łatwe, szybkie, ekologiczne i ekonomiczne rozwiązanie w dziedzinie uszczelniania.
Dlatego też niektórzy przedstawiciele największych marek i specjalizacji przemysłowych polegają na technologii zgrzewania indukcyjnego. Foliowe uszczelnienie działa niczym bariera zatrzymująca w opakowaniu smaki i świeżość, nie pozwalając jednocześnie przedostać się do środka drobnoustrojom i zanieczyszczeniom.
Oznacza to, że gdy klient otrzyma swój produkt, jest on tak samo świeży, jak w dniu zapakowania.
Technologia indukcyjna jest w stanie zapewnić mocne i niezawodne uszczelnienia dla szerokiej gamy produktów spożywczych – od sosów i syropów, przez marynowane ogórki, aż po produkty w proszku.
Jeśli nie masz pewności, czy Twój produkt nadaje się do zgrzewania indukcyjnego, skontaktuj się z nami już dzisiaj i porozmawiaj z konsultantem technicznym.
Kontakt
Studia przypadku
PRZEDŁUŻENIE TERMINU PRZYDATNOŚCI
Firma Orchard Valley Foods, producent jadalnych ozdób piekarniczych, potrzebowała rozwiązania, które wydłużyłoby termin trwałości i zapewniło świeżość jej produktów. Aby to osiągnąć, firma skontaktowała się z Enercon Industries i wprowadziła technologię zgrzewania indukcyjnego do procesu produkcyjnego.
ŚWIEŻOŚĆ PRODUKTU
Duży producent żywności, McCormick, szukał rozwiązania do hermetycznego uszczelniania w celu poprawy jakości i wydłużenia terminu trwałości różnych produktów pakowanych w butelki szklane. Firma współpracowała ze specjalistami z Enercon Industries i zastosowała zgrzewanie indukcyjne wieczek w swojej produkcji.
ZABEZPIECZENIE PRZED OTWARCIEM OPAKOWANIA
Clarks, a leading manufacturer of syrup, honey and ice cream sauce, needed to maintain product freshness and extend shelf life. To achieve this while maintaining high production speeds, Clarks opted for induction cap sealing.
TAMPER EVIDENCE
Firma Otófé poszukiwała skutecznej metody uszczelniania, aby utrzymać świeżość i smak jej sosów kulinarnych. Aby to osiągnąć, firma skontaktowała się z Enercon Industries i dodała uszczelnienia indukcyjne do swoich pojemników.
SZYBSZA LINIA PRODUKCYJNA
Firma Shaws, producent sosów chutney i innych, odnosi korzyści ze zgrzewania indukcyjnego wieczek od ponad 20 lat. W ostatnim czasie firma wymieniła swoje urządzenie na jedną z najpotężniejszych maszyn Enercon.