Kontakt

Mendes Gonçalves

Mendes Gonçalves
Producent delikatesowych sosów kulinarnych eksportuje produkty bezpiecznie dzięki zastosowaniu zgrzewania indukcyjnego wieczek Firma Mendes Gonçalves, producent delikatesowych sosów kulinarnych, stosuje zgrzewanie indukcyjne wieczek od ponad 10 lat. Zastosowanie tej technologii zgrzewania zapewnia dodatkową ochronę produktów, taką jak uwidocznienie otwarcia opakowania i zapewnienie świeżości produktu, co ułatwia eksport produktów za granicę.

Główne Zalety Od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego

Zabezpieczenie przed otwarciem opakowania Ikona
Zabezpieczenie przed otwarciem opakowania
Bezpieczny Transport Ikona
Bezpieczny Transport
Przedłużenie terminu przydatności Ikona
Przedłużenie terminu przydatności

Firma Mendes Gonçalves, producent delikatesowych sosów kulinarnych, była w stanie bezpiecznie eksportować swoje produkty przez ponad 10 lat dzięki wykorzystaniu technologii zgrzewania indukcyjnego wieczek.

„Zajmujemy się produkcją różnego rodzaju sosów od ponad 15 lat” – powiedział Carlos Prino, dyrektor ds. projektów przemysłowych w firmie Mendes Gonçalves.

Firma rozpoczęła eksport swoich produktów do innych krajów, a także eksport produktów pod różnymi markami do Afryki, więc kontrolowanie jakości jej produktów było ważniejsze niż kiedykolwiek.

Mówiąc o przejściu firmy na zgrzewanie indukcyjne, pan Prino wspomniał: „Potrzebowaliśmy zgrzewania indukcyjnego do certyfikacji, uwidocznienia otwarcia opakowania oraz jako dowód dobrej jakości.

„Jest to bardzo prosty proces, który zapewnia naszym produktom większe bezpieczeństwo i gwarantuje konsumentowi, że produkt nie został wcześniej otwarty”.

„Zgrzewanie indukcyjne wieczek jest również popularnym procesem w przemyśle spożywczym i jest stosowane przez wiele dużych marek.

„Nasi konkurenci w innych krajach również wykorzystują zgrzewanie indukcyjne wieczek, ponieważ wydłuża termin trwałości.

Zgrzewanie indukcyjne jest standardem branżowym, który musieliśmy wdrożyć, a niektóre z marek, z którymi współpracujemy, poprosiły o zastosowanie uszczelnień indukcyjnych ze względu na ich niezawodność”.

Od majonezu po keczup, od musztardy po sosy grillowe i sałatkowe – firma Mendes Gonçalves wytwarza produkty kulinarne na 12 liniach napełniających pojemniki o pojemności do 1 kilograma, które są następnie uszczelniane w technologii indukcyjnej.

„Uszczelniamy nasze pojemniki przez osiem godzin dziennie, pięć dni w tygodniu” – powiedział pan Prino.

„Mamy 5 maszyn Enercon, które uszczelniają 3000 butelek na godzinę i 120 000 butelek dziennie” – dodał.

Przy wyborze urządzeń uszczelniających firma postanowiła skontaktować się z Enercon Industries.

„Spośród wszystkich zgrzewarek indukcyjnych, które wypróbowaliśmy, Enercon jest naszą ulubioną.

„Jest bardziej wytrzymała, wydajniejsza i umożliwia bardzo łatwą wymianę głowic zgrzewających, co pozwala nam uszczelniać różne produkty.

„Jest również bardzo łatwa w obsłudze i pozwala nam zwiększyć produkcję, ponieważ łatwo integruje się z naszymi liniami produkcyjnymi”.

Dodatkową zaletą technologii zgrzewania indukcyjnego wieczek dla firmy Mendes Gonçalves jest jej elastyczność oraz zdolność do zapewnienia hermetycznego uszczelnienia wielu różnych pojemników.

Mówiąc o zgrzewaniu indukcyjnym, pan Prino wspomniał: „Jesteśmy w stanie bardzo szybko przestawiać się na różne rodzaje produktów”.

Oryginalne zamknięcie, które jest uszczelniane przez firmę, to korek stożkowy, popularny ze względu na łatwość użycia i precyzję.

„Wysłaliśmy próbki do Enercon, aby ustalić, jaka byłaby najlepsza konfiguracja, i teraz jesteśmy w stanie łatwo uszczelniać stożkowe korki odpowiednią cewką zgrzewającą” – powiedział pan Prino.

„Nasze relacje z firmą Afinomaq, dystrybutorem Enercon w Portugalii, są również bardzo dobre” – dodał.

„Mamy zapewnione dobre wsparcie i wiemy, że w razie jakichkolwiek wątpliwości otrzymamy wszelką niezbędną pomoc”.

Aby uzyskać więcej informacji na temat Mendes Gonçalves, kliknij tutaj a jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat światowej klasy zgrzewarek indukcyjnych firmy Enercon Industries, kliknij tutaj.

"Spośród wszystkich zgrzewarek indukcyjnych, które wypróbowaliśmy, Enercon jest naszą ulubioną. Jest bardziej wytrzymała, wydajniejsza i Jest również bardzo łatwa w obsłudze i pozwala nam zwiększyć produkcję, ponieważ łatwo integruje się z naszymi liniami produkcyjnymi."
Carlos Prino, dyrektor ds. projektów przemysłowych w firmie Mendes Gonçalves
English
Español
Deutsch
Français
Magyar
Italiano