Kontakt

Orchard Valley Foods

Orchard Valley Foods
Producent żywności poleca zgrzewanie indukcyjne wieczek jako najlepsze rozwiązanie do uszczelniania słoików Firma Orchard Valley Foods, producent jadalnych ozdób piekarniczych, potrzebowała rozwiązania, które wydłużyłoby termin trwałości i zapewniło świeżość jej produktów. Aby to osiągnąć, firma skontaktowała się z Enercon Industries i wprowadziła technologię zgrzewania indukcyjnego do procesu produkcyjnego.

Główne Zalety Od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego

Sabotażu Dowodów Ikona
Sabotażu Dowodów
Bardziej Bezpieczne Ikona
Bardziej Bezpieczne
Wydłużony Termin Trwałości Ikona
Wydłużony Termin Trwałości

Wśród produktów spożywczych, które odnoszą korzyści ze zgrzewania indukcyjnego, można wymienić wiórki czekoladowe, strzelające cukierki oraz krówki.

Firma Orchard Valley Foods, producent jadalnych składników piekarniczych, wykorzystuje wiodącą na świecie technologię zgrzewania indukcyjnego Enercon Industries do ochrony integralności swoich produktów.

Samuel Tozer, główny inżynier zakładu Orchard Valley Foods, powiedział: „Jako że działamy w branży spożywczej, jest dla nas niezwykle ważne, by produkt został uszczelniony natychmiast po zapakowaniu, aby wyeliminować możliwość dostania się ciał obcych.

„Zgrzewanie indukcyjne jest dla nas najlepszym rozwiązaniem do wykorzystania na naszych liniach produkcyjnych ze słoikami, ponieważ wymagamy spójnych wyników przy wysokiej wydajności produkcji”.

W ciągu jednego dnia produkcji firma uszczelnia około 4500 słoików za pomocą najlepiej sprzedającej się maszyny Enercon, Super Seal™ 100.

„Kiedy wystąpiła potrzeba zmodernizowania niektórych z naszych starszych zgrzewarek, natychmiast skontaktowaliśmy się z Enercon” – powiedział pan Tozer.

„Wiedza i produkty, które są oferowane przez tę firmę, nie mają sobie równych, a dzięki zakupieniu tych urządzeń byliśmy pewni jakości produktu i wsparcia”.

Jedną z głównych korzyści wynikających ze stosowania maszyn Super Seal™ 100 było to, że firma Orchard mogła wykorzystywać tę samą maszynę do różnych pojemników bez marnowania cennego czasu produkcyjnego.

„Używamy tej samej maszyny do małych, średnich i dużych słoików o masie od zaledwie 30 gramów do aż 1,1 kg” – powiedział.

„Poleciłbym zgrzewanie indukcyjne jako najlepsze rozwiązanie do uszczelniania słoików i zdecydowanie zalecam używanie sprzętu Enercon”.

Aby uzyskać więcej informacji na temat Orchard Valley Foods, kliknij tutaj a jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat światowej klasy zgrzewarek indukcyjnych firmy Enercon Industries, kliknij tutaj.

"Wiedza i produkty, które są oferowane przez tę firmę, nie mają sobie równych, a dzięki zakupieniu tych urządzeń byliśmy pewni jakości produktu i wsparcia."
Samuel Tozer, główny inżynier zakładu Orchard Valley Foods
English
Español
Deutsch
Français
Italiano